products
RISALAH KELEBIHAN EXTRA VIRGIN COCONUT OIL (EVCO)
pdf Muat Turun
"MEREVOLUSASIKAN Kesihatan" Slogan Kami

Rass & Rosh Extra Virgin Coconut Oil adalah

 • Tinggi MCTs
 • Tinggi Asid Laurik
 • Titik Asap Tinggi
 • Kaedah Pemprosesan Unggul: Peningkatan Proses Centrifugal
 • Jaminan Pemanasan Sifar
 • Tanpa Pengubahsuaian Genetik (NON-GMO)
 • 100% Wet-milling, tahap tertinggi anti-oksidan
 • Tanpa pelarut kimia dalam pemprosesan
 • Tanpa penghidrogenan atau trans lemak
 • Tanpa penapisan
 • Indeks glisemik rendah (Low GI food)
 • Diperbuat daripada kelapa organik segar
 • Ia adalah penyejuk semulajadi.
 • Ia mengambil masa yang agak lama untuk menjalani penghadaman.
 • Meningkatkan kualiti dan kekuatan rambut. Menggalakkan pertumbuhan rambut.
 • Afrodisiak semulajadi
 • Menyuburkan dan memelihara tisu badan.
 • Berguna dalam rawatan penyakit tertentu seperti kekurusan, melegakan kelesuan, masalah pernafasan, kencing manis, gangguan sistem pundi kencing

Minyak kelapa untuk kulit: Mempercepat penyembuhan luka dan membantu dalam mengisi kemurungan kulit dalam luka.

Minyak kelapa dara terdiri daripada trigliserida rantaian sederhana, atau MCT, yang mengandungi bahan-bahan diiktiraf berasaskan tumbuhan lemak tepu. MCT yang paling dikenali adalah asid laurik. Selain daripada minyak kelapa dara, asid laurik terdapat dalam susu ibu. Kaya dengan antioksidan, asid laurik dan MCT lain, boleh membantu tubuh menyerap nutrien dan mineral penting, menghapuskan bakteria berbahaya, dan melawan tanda-tanda penuaan.

Atlet profesional telah lama menggunakan minyak kelapa sebagai bahan bakar untuk membina otot tanpa lemak. Menambah minyak kelapa dalam bancuhan air meningkatkan rasa kenyang untuk tempoh yang lebih lama. Diet Mediterranean menerima banyak perhatian dalam hubungan antara kesihatan dan penggunaan minyak zaitun. Di negara-negara tropika, minyak kelapa telah dimakan setiap hari selama beratus-ratus tahun, laporan keseluruhan kesihatan awal yang sama dilaporkan.

Selain itu, kajian saintifik mengkaji hubungan antara minyak kelapa dara dan fungsi otak. Dari masa ke semasa, penyekat glukosa boleh menghadkan jumlah tenaga otak untuk menyebabkan penurunan fungsi kognitif. Walaupun mengambil minyak kelapa dara dalam jumlah yang biasa boleh membawa kepada pengeluaran keton, dan otak menggunakan keton sebagai tenaga apabila glukosa tidak hadir sekaligus membantu memulihkan aktiviti otak.

Minyak kelapa masih baru kepada orang ramai, tetapi ianya seakan-akan seperti minyak zaitun. Minyak kelapa dara diekstrak daripada isi kelapa melalui "cold-expeller press". Minyak kelapa adalah nyata, berwarna putih cerah dan mempunyai bau kelapa yang segar. Rasa minyak kelapa ialah ringan dan manis, dengan rasa kelapa yang sebenar. Rasa yang menakjubkan dalam kedua-dua hidangan enak dan manis. Apa yang mengejutkan kebanyakan orang adalah minyak kelapa boleh bertukar keadaan antara cecair dan pepejal dengan mudah. Apabila suhu melebihi 76 darjah Fahrenheit, minyak kelapa akan cair. Di bawah 76 darjah Fahrenheit, minyak kelapa adalah pepejal. Minyak kelapa berbeza daripada minyak zaitun, kerana kebanyakan lemak dalam minyak kelapa adalah lemak tepu seperti asid laurik, tetapi manfaat minyak kelapa tidak mempunyai lemak trans atau kolesterol.

Kaedah Centrifugal Yang Bertambah Baik

Teknik yang digunakan oleh RASS & ROSH adalah satu kaedah emparan yang lebih baik, yang melibatkan sifar haba pada mana-mana prosedur. Prosedur ini menggunakan peralatan yang paling canggih untuk berfungsi selaras dengan piawaian tertinggi mengekstrak bentuk Minyak Kelapa Dara yang paling tulen.

Istilah "Minyak Kelapa Dara" jelas menunjukkan satu produk yang menjalani pemprosesan luar biasa pada had minimum atau tiada langsung. Isi kelapa dan santan mengandungi minyak kelapa dara organik. Walau bagaimanapun, kaedah penapaian yang digunakan untuk pengekstrakan minyak kelapa dara mungkin mengambil masa sehingga sehari suntuk. Bagaimanapun, teknologi canggih ini membolehkan pengekstrakan yang akan dijalankan dalam masa hanya dua jam. Prosedur organik pengekstrakan ini dipercepatkan oleh penggunaan sentrifugal, mengekalkan sifat-sifat dan komponen minyak kelapa dara. Centrifugation adalah teknologi yang membolehkan pemendapan zarah bercampur-campu menyebabkan pengekstrakan tulen atau lebih dikenali sebagai minyak kelapa dara tambahan.

Tidak kira berapa hebat kaedah pengeluaran atau pemprosesan minyak kelapa dara, kami masih merupakan yang terbaik. Dalam usaha meletakkan minyak kelapa dara pada piawaian tertinggi, kami memastikan proses pemilihan dilakukan oleh pakar melalui syarat yang ketat.

Kelapa tersebut dikupas dan dipotong kepada kepingan-kepingan untuk dapat diparut dengan lebih halus. Dalam proses ini, pengupasan - penyingkiran testa coklat dari isi kelapa itu tidak dilakukan sebagai testa yang dipercayai mempunyai peratusan yang tinggi Vitamin E dan antioksidan yang memberikan banyak manfaat kesihatan berbanding dengan minyak biji kelapa.

Kaedah emparan kami yang meningkat kemudiannya digunakan dalam mendapatkan santan diikuti dengan penapisan untuk menghapuskan sebarang bentuk kotoran di dalam santan. Prosedur ini kemudian diikuti oleh satu siri pengemparan mana kekerasan yang terlibat akan memecahkan emulsi pada permukaan santan untuk mengekstrak minyak kelapa. Sistem ini membolehkan pemisahan cepat daripada minyak dan air yang membentuk emulsi, meninggalkan minyak yang mempunyai ketumpatan yang lebih rendah di atas lapisan air dengan ketumpatan yang lebih tinggi. Tiada haba digunakan pada mana-mana prosedur pengekstrakan dimana haba akan menyumbang kepada penyahaslian zarah protein.

Oleh kerana kaedah emparan terbaik kami hanya mengambil masa sehingga dua jam tidak seperti kaedah penapaian yang mungkin mengambil masa sehingga sehari, terdapat pendedahan minimum minyak ke udara atau bakteria yang akan membawa kepada pengoksidaan atau kualiti terjejas minyak.

Antara beberapa sebab mengapa Evco oleh Rass & Rosh mempunyai kualiti yang terbaik adalah:

 • Kaedah pengekstrakan terpantas digunakan dalam mengeluarkan Minyak Kelapa Dara membolehkan pendedahan kurangnya minyak ke udara, mengurangkan pengoksidaan minyak seterusnya memanjangkan jangka hayat minyak.
 • Oleh kerana proses pengekstrakan haba bebas, sifat-sifat kimia dan fizikal minyak kelapa dara disimpan keadaan yang paling dekat dengan yang minyak semula jadi dalam kelapa.
 • Oleh kerana tidak ada penapaian (pendedahan bakteria) atau proses mendesak terlibat, ia diketahui boleh menyebabkan gangguan-kurangnya kepada molekul minyak kelapa dara.
 • Penyingkiran sisa daripada minyak kelapa membawa kepada pengeluaran minyak kelapa 100% mentah, tambahan dara tanpa tekstur pulut.

Minum

Campurkan dengan kopi, teh, jus, smoothie, oat dan bijirin sarapan atau ambil sahaja dengan satu sudu penuh pada setiap hari. Apa sahaja yang anda suka!

Sapu

Sapukan Minyak Kelapa Dara Extra Virgin Rass & Rosh kepada kulit, kulit kepala dan sebagai pelembap seluruh badan. Ia juga berfungsi untuk menanggalkan solekan pada mata dan pelindung cahaya matahari!

Masak

Boleh digunakan dalam memasak, menumis, bakar, sebagai sos salad, campurkan ke dalam doh anda. Anda juga boleh gunakan untuk menggoreng! Semua jenis masakan boleh!

Kumur

Bagi kebersihan mulut, ambil 2 sudu besar Minyak Kelapa Extra Virgin Rass & Rosh, kumur sekitar mulut anda selama 10 hingga 20 minit. Buang air kumuran (tidak boleh ditelan), dan ianya kaedah kepada gigi bersih, gusi sihat dan nafas yang segar!