Tekstur yang halus dan rasa minyak kelapa kami melambangkan kami memiliki kualiti yang terbaik. Apabila digunakan ke atas kulit atau kulit kepala, penyerapan mudah boleh diperhatikan dimana ianya merupakan tanda minyak kelapa diekstrak oleh kaedah terbaik mengekalkan yang keadaan semula jadi.

Apabila minyak kelapa terdedah kepada sebarang bentuk haba, bau manis akan menjadi jelas. Antara bau manis minyak kelapa adalah mereka yang memproses menggunakan teknik tekanan sejuk. Ini boleh dibezakan daripada minyak kelapa dara yang lebih berkualiti dengan menggunakan pada kulit anda. Apabila minyak kelapa terdedah dengan haba digunakan pada kulit anda, ia tidak akan diserap dengan mudah. Begitu juga apabila dimakan, ia menyebabkan rasa yang berminyak dan melekit di dalam kerongkong anda. Minyak Kelapa Extra Virgin Rass & Rosh mempunyai tekstur halus dan mudah diserap ke dalam kulit tidak seperti mereka yang mempunyai bau manis.

Ya, ia masih baik. Minyak kelapa cair pada kira-kira 76ºF. Di bawah suhu tersebut ia adalah pepejal, apabila suhu meningkat, ia menjadi cair.

Tidak, minyak kelapa tidak perlu disejukkan. Secara fakta, jika anda meletakkan minyak kelapa ke dalam peti sejuk, ia menjadi hampir keras dan beku dimana boleh cair dan diguna terus pada suhu biasa atau panas.

Ini tidak benar. Minyak Kelapa Extra Virgin Rass & Rosh organik adalah sangat baik untuk kesihatan dan kesejahteraan badan anda . Ia bebas kolesterol dan mengandungi rantaian sederhana lemak baik dan asid laurik.

Semestinya. Kami mempunyai penyusunan data klinikal untuk menyokong fakta bahawa Evco kami adalah sesuai untuk penurunan berat badan

Pengamal kesihatan mencadangkan tiga sudu minyak kelapa dara setiap hari.

Ya, minyak kelapa adalah bantuan kecantikan indah. Cuba gosok beberapa sudu minyak ke dalam rambut anda sebelum mandi atau pancuran mandian. Anda juga boleh menggunakan minyak kelapa sebagai losyen. Sejak minyak kelapa cair pada 76ºF, ia menyerap dengan mudah dan menjadikan kulit anda licin dan dengan bau kelapa yang ringan, bersih. Minyak kelapa juga merupakan minyak urut lazat. Banyak ahli terapi urut melaporkan bahawa wanita hamil mengatakan ia membantu mengurangkan kesan regangan.

Minyak kelapa adalah makanan, bukan ubat, dan oleh itu ia tidak mempunyai "kesan sampingan". Sejak individu berbeza, mungkin ada kesan sampingan, terutamanya jika badan anda digunakan untuk yang rendah lemak diet regimen. Tindak balas yang paling biasa adalah cirit-birit. Walaupun 3 sudu disyorkan sebagai pengambilan harian oleh beberapa penyelidik, ia mungkin yang terbaik untuk tidak memulakan dengan jumlah itu, atau makan semua sekali gus. Hamparkan sepanjang hari, dan mengurangkan jumlah yang anda makan jika terdapat kesan-kesan yang tidak diingini. Seperti mana-mana makanan, sesetengah orang mungkin boleh mempunyai reaksi alahan kepada minyak kelapa juga, walaupun ia TIDAK mengandungi sebarang kuantiti yang ketara protein seperti daging kelapa akan, dan paling alahan makanan berkaitan dengan protein. Secara tradisinya minyak kelapa telah digunakan beribu-ribu tahun.

Ia dianggap selamat untuk sesiapa sahaja. Di negara-negara pengeluar kelapa ia dianggap makanan normal dan baik untuk wanita hamil dan menyusu, kerana ia mengandungi asid laurik yang juga hadir dalam susu ibu.

Tidak, penghidrogenan adalah proses perindustrian di mana molekul hidrogen diperkenalkan kepada minyak untuk menjadikannya pepejal pada suhu bilik. Ia kimia mengubah minyak dan mencipta asid lemak trans yang berbahaya. Memasak dengan minyak kelapa TIDAK memperkenalkan hidrogen ke dalam minyak atau hydrogenate ia. Minyak kelapa adalah minyak yang sangat stabil walaupun pada suhu yang lebih tinggi. Walau bagaimanapun, ia adalah yang terbaik untuk tidak memasak di luar titik asap minyak kelapa, kerana ini akan mula merosot minyak dan mengubahnya kuning.

Tidak, minyak kelapa adalah cecair pada 76ºF dan suhu badan teras anda adalah 98ºF. Kerana takat lebur yang rendah, minyak kelapa kekal cecair dan dihadamkan dengan cepat dan mudah. Selepas ia diserap ke dalam aliran darah, minyak dipecahkan dan ditukar menjadi tenaga.

Ramai pakar pemakanan percaya minyak kelapa sebagai alternatif yang sihat kepada mentega dan lain-lain bahan tambahan masakan berlemak. Di negara-negara yang mengambil sejumlah besar buah kelapa, termasuk Filipina, dan pulau-pulau berdekatan Pasifik, terdapat sedikit kes-kes ketara seperti kolesterol tinggi, penyakit jantung, obesiti, tekanan darah tinggi, dan penyakit biasa lain yang berkaitan dengan penggunaan lemak yang tinggi. Minyak kelapa juga telah ditunjukkan untuk meningkatkan metabolisme, yang boleh menggalakkan penurunan berat badan. Ramai penganut juga mendakwa minyak membantu meningkatkan tahap tenaga, membendung keinginan untuk bahan-bahan ketagihan, dan mengurangkan alahan manfaat symptoms.Another minyak kelapa terletak pada tahap kestabilan yang tinggi. Apabila disimpan dalam persekitaran yang betul, ia boleh kekal stabil untuk beberapa bulan, atau bertahun-tahun. Ia juga boleh digunakan sebagai krim kulit berkhasiat atau losyen.

Minyak kelapa adalah dimetabolismekan oleh hati terus menjadi tenaga. Ia tidak ditukar oleh badan kepada lemak tetapi sebaliknya meningkatkan fungsi metabolisme dan tahap tenaga, semua yang boleh membantu dengan penurunan berat badan. Minyak kelapa juga membantu tahap gula dalam darah, anda berasa dipelihara dan berpuas hati.

Walaupun kedua-dua minyak berasaskan tumbuhan, kelapa, minyak zaitun berbeza dalam struktur molekul mereka. Minyak kelapa adalah lemak tepu yang stabil, manakala minyak zaitun adalah lemak monotaktepu yang lebih sensitif. Minyak zaitun boleh menjadi rosak oleh haba atau cahaya (menyebabkan ia mengoksidakan), manakala minyak kelapa tidak tertakluk kepada pengoksidaan dan mengekalkan struktur pemakanan. Kedua-dua minyak mengandungi asid lemak perlu dan faedah kesihatan yang berkaitan dengan ini. Minyak zaitun adalah yang terbaik digunakan hanya mentah, manakala minyak kelapa boleh digunakan kedua-dua mentah dan dalam hidangan dimasak.

Berlaku salah faham mengenai lemak tepu. Beberapa tahun lalu apabila industri kacang soya mahu memasuki pasaran dengan minyak sayuran dan marjerin mereka, kempen media massa telah dilancarkan, mengisytiharkan bahawa lemak tepu adalah tidak sihat dan meningkatkan paras kolesterol. Walaupun kajian telah mendedahkan bahawa lemak tepu berasaskan haiwan yang dikaitkan dengan kesan kesihatan yang buruk seperti tahap kolesterol tidak baik dibangkitkan, ini adalah semata-mata tidak kes itu apabila bercakap mengenai tumbuhan lemak tepu berasaskan. Lemak seperti yang terdapat dalam minyak kelapa, mentega koko dan minyak isirong sawit sebenarnya telah dikaitkan dengan pelbagai manfaat kesihatan yang positif.

Kepekatan yang tinggi MCFA dalam minyak kelapa menjadikannya sebagai pelembap kulit yang sangat baik yang mudah diserap oleh kulit anda.

Organik, dara, minyak kelapa empar diproses sejuk memastikan bahawa proses tidak menggunakan sebarang bahan kimia atau rosak minyak nutrien penting.

Produk Utama Kami: Modified Centrifugal Process, Absolute No Heat Method

Proses yang diterima pakai oleh kami adalah kaedah emparan yang diubah suai, yang menggunakan sama sekali tidak ada haba di mana-mana peringkat proses. Proses ini menggunakan mesin yang paling maju - diubahsuai - untuk memenuhi standard yang ketat mengekstrak Minyak Kelapa Dara yang paling murni.